در حال بارگذاری ...
...

دکتر جواد ظهیری؛ تهیه کننده تلویزیون اعتقاد دارد، هنرمندان باید بخواهند که تولید تله تئاترهایی براساس متون باارزش ادبی، در تلویزیون بیشتر شود.
دکتر جواد ظهیری؛ تهیه کننده تله تئاتر"یغمای باشکوه خورشید" که در پی اتمام مرحله تصویربرداری این تله تئاتر با سایت ایران تئاتر گفت‌گو می‌کرد، ضمن تأکید بر تعامل هرچه بیشتر حوزه‌های تئاتر و تلویزیون گفت:«متأسفانه در تلویزیون به آن اندازه که به متون کم ارزش و یک بار مصرف بها داده می‌شود به شاهکارها

دکتر جواد ظهیری؛ تهیه کننده تلویزیون اعتقاد دارد، هنرمندان باید بخواهند که تولید تله تئاترهایی براساس متون باارزش ادبی، در تلویزیون بیشتر شود. دکتر جواد ظهیری؛ تهیه کننده تله تئاتر"یغمای باشکوه خورشید" که در پی اتمام مرحله تصویربرداری این تله تئاتر با سایت ایران تئاتر گفت‌گو می‌کرد، ضمن تأکید بر تعامل هرچه بیشتر حوزه‌های تئاتر و تلویزیون گفت:«متأسفانه در تلویزیون به آن اندازه که به متون کم ارزش و یک بار مصرف بها داده می‌شود به شاهکارهای ادبیات نمایشی توجه چندانی نمی‌شود.» وی با بیان این که به عنوان تهیه کننده برنامه‌های تلویزیونی همواره سعی کرده‌ام، کار تلویزیونی تله تئاتر بسیار دقیق و با کمترین اشتباه در دکوپاژ و جذاب در قاب تصویر، نگاه، زاویه‌ها و کادر باشد، خاطر نشان کرد:«سعی می‌کنم که کاری درست از نظر تلویزیونی برای مخاطبان تهیه و پخش کنیم.»

دکتر جواد ظهیری؛ تهیه کننده تلویزیون اعتقاد دارد، هنرمندان باید بخواهند که تولید تله تئاترهایی براساس متون باارزش ادبی، در تلویزیون بیشتر شود.
دکتر جواد ظهیری؛ تهیه کننده تله تئاتر"یغمای باشکوه خورشید" که در پی اتمام مرحله تصویربرداری این تله تئاتر با سایت ایران تئاتر گفت‌گو می‌کرد، ضمن تأکید بر تعامل هرچه بیشتر حوزه‌های تئاتر و تلویزیون گفت:«متأسفانه در تلویزیون به آن اندازه که به متون کم ارزش و یک بار مصرف بها داده می‌شود به شاهکارهای ادبیات نمایشی توجه چندانی نمی‌شود.»
وی با بیان این که به عنوان تهیه کننده برنامه‌های تلویزیونی همواره سعی کرده‌ام، کار تلویزیونی تله تئاتر بسیار دقیق و با کمترین اشتباه در دکوپاژ و جذاب در قاب تصویر، نگاه، زاویه‌ها و کادر باشد، خاطر نشان کرد:«سعی می‌کنم که کاری درست از نظر تلویزیونی برای مخاطبان تهیه و پخش کنیم.»
وی تله تئاتر را آمیزه‌ای از تئاتر و تلویزیون عنوان کرد و افزود:«نکته قابل توجه در تعریف تله تئاتر این است که این گونه نمایشی نه تئاتر است و نه تلویزیون، در عین حال که هر دو است. اگر بخواهیم یک تعریف کاربردی از آن بدهیم باید بگوییم که آمیزه‌ای‌ است از تئاتر و تلویزیون وقتی در این حوزه فعالیت می‌کنیم باید توجه داشته باشیم که مهمترین ویژگی آن این است که متون ادبیات نمایشی را با مقداری تغییر به برنامه تلویزیونی تبدیل می‌کنیم. گرچه پشتوانه و مواد اولیه دراماتیک آن همان ادبیات نمایشی است ولی برای تبدیل شدن به یک برنامه تلویزیونوی بایستی تغییراتی در آن ایجاد کرد.»
وی با اشاره به فاصله گرفتن از تعریف میزانسن صحنه تئاتر، در تله تئاتر گفت:«اثر نمایشی باید برای تلویزیون دکوپاژ شود و مخاطب حاصل این دکوپاژ را خواهد دید. اگر در هیچ بخش دیگر متن؛ کلام و شکل اجرا نیز تغییری ندهیم تنها با دکوپاژ تلویزیونی باز در آن‌ ایجاد کرده‌ایم که تأثیری متفاوت با اجرای صحنه‌ای بر مخاطب ‌می‌گذارد.»
این تهیه کننده تلویزیون که تله‌ تئاترهایی چون"به سوی دمشق"، "نکراسف"، "بازرس کل" و بسیاری دیگر را در پرونده کاری خود دارد، درباره تأثیر مخاطب بر تله تئاترهای ایرانی گفت:«طبیعتاً مخاطب تلویزیون عام‌تر از تئاتر است. گرچه تئاتر را دوست دارد اما کمتر برای رفتن به تئاتر وقت صرف می‌کند. ما باید برای این مخاطب برنامه درست کنیم و باید در نظر بگیریم که حتی با مخاطبان فرهیخته یک شبکه امکان دارد مخاطب از نظر درک و دریافت اطلاعات ادبی و تئاتری به پای تماشاگر حرفه‌ای تئاتر نرسد. به همین دلیل باید مفاهیم عمیق و دشوار تئاتری برایش آسان شود. البته تا جایی که به متن لطمه نخورد. در عین حال باید به یاد داشت که تله تئاتر برای تلویزیون و به خصوص شبکه‌ای که مخاطب آن جزء فرزانگان جامعه است نیز ضروری است.»
وی در خصوص ویژگی‌های تله تئاتر"یغمای باشکوه خورشید" گفت:«این متن باشکوه و جذاب که توسط پیتر شفر نوشته شده از یک واقعه تاریخی الهام گرفته شده است و به یغمای تمدن اینکاها توسط اسپانیایی‌ها می‌پردازد. اسپانیا در دوران استعمار بخش‌های وسیعی از آمریکای جنوبی را به تصرف درآورد و تمدن‌ها و فرهنگ‌های ارزشمندی را از بین برد از جمله تمدن اینکاها در پروژه نکته جالب توجه این است که این جنایات در پوشش یک رسالت تاریخی برای متمدن کردن مردم این سرزمین‌ها انجام می‌شد. به نظر می‌رسد این اتفاق همین امروز نیز به وقوع می‌پیوندد و رجوع به تاریخ برای آگاهی انسان‌ها و پرهیز از وقایع تکراری ضروری است.»
وی با اشاره به دشواری متن و پیچیدگی بازیگری آن افزود:«در بخش تلویزیونی نیز نورپردازی و طراحی صحنه و لباس خوبی داریم و با تلاش و دقت ساسان امیرپور از نظر تلویزیونی امیدوارم نتیجه برای مخاطبان نیز جذاب باشد. هم اکنون در حال تدوین و صداگذاری کار هستیم و تا یک ماه‌ونیم دیگر آن را به شبکه 4 و گروه ادب و هنر تحویل می‌دهیم.»
"یغمای باشکوه خورشید" با کارگردانی نمایش فرهاد مهندس‌پور و کارگردانی تلویزیونی ساسان امیرپور آماده شده و در آن فرهاد آئیش، رامبد جوان، محمد اسکندری، محمد بحرانی، یعقوب صباحی،‌ بیژن افشار، غلامرضا یزدانی، جواد نمکی، ناصر فروغ، هوشنگ قوانلو، محسن حسینی، عزیزالله هنرآموز و... ایفای نقش می‌کنند.
دستیار کارگردان این پروژه فرهاد مهدوی، طراح صحنه فرشید موثق، طراح گریم بیژن محتشم، طراح لباس حمیده نوبری، طراح نور حمید احمدی لاری، مدیر صدابرداری خسرو کیوان‌مهر، تصویربرداران فرهاد سبک‌بار، هادی حسینی‌پویا، رضا فراهانی و احمد فرهادی، منشی صحنه فریده زارع و مدیر صحنه زهره عابدی هستند. دستیار تهیه این تله تئاتر را نیز مهرانگیز مدیر تمدن بر عهده داشته است.